تاریخچه تاسیس مدارس مفید
چهل و اندی سال پیش آیتالله سیدعبدالکریم موسویاردبیلی به همراه دیگر موسسان موسسه خیریه مکتبامیرالمومنین(ع) در تهران، تصمیم گرفتند تا موسسه ای را با هدف اشاعه فرهنگ دینی، تاسیس کنند.
مدرسهای در ۱۳۵۱ خورشیدی در حوالی میدان انقلاب کنونی در مقطع راهنمایی با نام مفید فعالیت خود را در زمینه علمآموزی آغاز کرد.
آیتالله موسویاردبیلی درباره تصمیم به تاسیس این مجتمع آموزشی گفته بود: در دوره طاغوت، ما در قم بودیم. احساس کردیم حوزه های علمیه باید روز به روز به جامعه نزدیکتر شوند و در لاک خود نباشند. به این نتیجه رسیدیم که تبلیغ دین به شکل سنتی، دیگر کارساز نیست. باید از راه های جدید وارد می شدیم. در تهران، مسجد نیمه سازی در خیابان نصرت بود. ما فعالیت خود را در آن مسجد آغاز کردیم.
برای نیل به اهداف گفته شده، به فکر راه اندازی دانشگاه افتادیم. بعد فهمیدیم باید از پایه شروع کنیم. به فکر ساختن مدرسه افتادیم. پیش آقای روزبه رفتیم، خدا رحمتش کند. با ایشان صحبت کردیم. ایشان به ما کمک فکری کرد. در نزدیک دانشگاه تهران ما یک ساختمان داشتیم. آقای روزبه آمد و آن محل را دید. ما در همان ساختمان، مدارس مفید را بنا نهادیم. وقتی که مفید را ساختیم، مشکلاتی داشتیم. پول کمی داشتیم. گاهی من خودم آن جا با کارگران مشغول کار می شدم. دوستان هم از مسجد می آمدند، میرفتیم و در آن جا کار میکردیم.
پس از مدتی هیات مدیره آن، مصمم شد تا دبیرستانی نیز با همین نام تاسیس کنند. با گذشت بیش از ۲ دهه دبیرستان و راهنمایی مفید با شعبههای مختلف در دیگر نقاط شهر تهران تاسیس شدند. در دهه ۸۰ خورشیدی شعبه سوم دبیرستان مفید آغاز به کار کرد. پس از آن با توجه به احساس ضرورت و اهمیت مقطع دبستان، واحد پیش دبستانی و دبستان مفید نیز فعالیت خود را شروع کرد. به همین ترتیب شعبه های دیگر در برخی از شهرستانها همچون قم به فعالیت مشغول شدند.
علت انتخاب نام مفید برای مدارس
آیتالله موسوی اردبیلی: شیخ مفید را در دوره خودش «ابن المعلم» صدا میزدند. ایشان در میان تشیع خیلی در علم کلام کار کرده و متبحر بوده است. مفید وقتی از دنیا رفته، مردم گفتهاند: «خداوند ما را به وسیله ابن المعلم نجات داد.» ایشان در جامعه کنونی ما ناشناخته بود. من تصمیم گرفته بودم هر چه موسسه آموزشی داشته باشم، به نام مفید باشد. الان دانشگاه مفید هم به همین مناسبت نامگذاری شده است.
مجتمع آموزشی مفید مجموعهای است که با درایت و تدبیر بزرگانی همچون شهیدبهشتی و شهیدباهنر به وجود آمد. این مجموعه در کنار آموزش به روز و تخصصی دروس راهنمایی، متوسطه و با ارایه روشهای تربیتی دینی و انقلابی، مفتخر به تقدیم بیش از ۶۵ شهید والامقام به نظام مقدساسلامی و تربیت نسلی متعهد و متخصص است که توانستهاند خدمات ارزندهای را به نظام جمهوریاسلامی ارایه دهند. آیتالله موسویاردبیلی دراینباره گفتهبود: مفید به سبک خاصی اداره میشد. از اول من نظرم این بود که انسانهای سالم در آنجا درس بخوانند. مدیر آنجا سالم باشد. مدرسان سالم باشند. الان به حمدالله مدارس مفید، چند هزار فارغ التحصیل دارند. اینها اکثرا در هر کجا که هستند، در هر رشته ای که درس خوانده اند، آدمهای مفید، خادم، سودمند و مومنی هستند. تنها چیزی که برای من امید بخش است، همین مدارس مفید و دانشگاه مفید است.