تاریخچه تأسیس مدارس مفید

مجموعه مدارس مفید قدمتی نزدیک به ۴۰ سال دارند. یعنی زمانی که موسسان موسسه خیریه مکتب امیرالمومنین(ع)، با محوریت حضرت آیت اله موسوی اردبیلی بر آن شدند تا با هدف اشاعه فرهنگ دینی، مدرسه ای را تأسیس کنند. اولین مدرسه سال ۱۳۵۱ در حوالی میدان انقلاب، با مدرسه راهنمایی آغاز به کار کرد. پس از مدتی با تأسیس دبیرستان، به خیابان زنجان منتقل شد. بعد از گذشت بیش از دو دهه، دبیرستان و راهنمایی مفید دو نیز در سال های ۷۱ و ۷۶ در منطقه قیطریه تهران، در بلوار کاوه تأسیس شدند. شعبه سوم دبیرستان مفید، با گرایش رشته علوم انسانی علاوه بر رشته ریاضی و فیزیک در سال ۸۳ در حوالی میدان ونک آغاز به کار کرد و البته در سال ۹۶ به خیابان درختی در شهرک غرب منتقل شد. پس از آن، با توجه به احساس ضرورت و اهمیت مقطع دبستان، واحد پیش دبستان و دبستان مفید نیز در سال ۸۸ در خیابان شریعتی فعالیت خود را آغاز کرد. از سال تحصیلی ۹۰-۹۱ دو واحد پیش دبستان و دبستان پسرانه یکی در منطقه دو تهران و دیگری در قم آغاز به کار کردند.
همچنین مجتمع دخترانه نیز در این سال تأسیس شد. هم اکنون مجتمع آموزشی مفید، با سه پیش دبستان و دبستان، دو مدرسه راهنمایی و سه دبیرستان پسرانه به همراه مجتمع آموزشی دخترانه، پذیرای فرزندان شما خواهد بود.

 

مفید از نگاه مؤسس آن؛ حضرت آیت اله موسوی اردبیلی

انگیزه تشکیل مجتمع آموزشی مفید

در دوره طاغوت، ما در قم بودیم. احساس کردیم حوزه های علمیه باید روز به روز به جامعه نزدیکتر شوند و در لاک خود نباشند. به این نتیجه رسیدیم که تبلیغ دین، به شکل سنتی، دیگر کارساز نیست. باید از راه های جدید وارد می شدیم. در تهران، مسجد نیمه سازی در خیابان نصرت بود. ما فعالیت خود را در آن مسجد آغاز کردیم. برای نیل به اهداف گفته شده، به فکر راه اندازی دانشگاه افتادیم. بعد فهمیدیم باید از پایه شروع کنیم. به فکر ساختن مدرسه افتادیم. پیش آقای روزبه رفتیم، خدا رحمتش کند. با ایشان صحبت کردیم. ایشان به ما کمک فکری کرد. در نزدیک دانشگاه تهران ما یک ساختمان داشتیم. آقای روزبه آمد و آن محل را دید. ما در همان ساختمان، مدارس مفید را بنا نهادیم. وقتی که مفید را ساختیم، مشکلاتی داشتیم. پول کمی داشتیم. گاهی من خودم آن جا با کارگران مشغول کار می شدم. دوستان هم از مسجد می آمدند، می رفتیم و در آن جا کار می کردیم.

شیوه اداره مفید

مفید به سبک خاصی اداره می شد. از اول من نظرم این بود که انسان های سالم در آنجا درس بخوانند. مدیرآنجا سالم باشد. مدرسان سالم باشند. حتی خادم مدرسه باید سالم باشد. خدا دسته ای از انسان های خوب را به کمک ما فرستاد. آنها در مفید زحمت کشیدند. الآن به حمد اله مدارس مفید، چند هزار فارغ التحصیل دارند. اینها اکثراً در هر کجا که هستند، در هر رشته ای که درس خوانده اند، آدم های مفید، خادم، سودمند و مؤمنی هستند. اگر خداوند در روز قیامت از من بپرسد به شما این قدر عمر دادیم، امکانات دادیم، توفیق دادیم، با اینها چه کار کردی؟ من هر چه فکر می کنم، دستم خالی است. تنها چیزی که برای من امید بخش است، همین مدارس مفید و دانشگاه مفید است.

علت انتخاب نام مفید برای مدارس

مرحوم مفید را در دوره خودش «ابن المعلم» صدا می زدند. ایشان در میان تشیع خیلی در علم کلام کار کرده و متبحر بوده است. مرحوم مفید وقتی از دنیا رفته، مردم گفته اند: «خداوند ما را به وسیله ابن المعلم نجات داد». ایشان در جامعه کنونی ما ناشناخته بود. من تصمیم گرفته بودم هر چه مؤسسه آموزشی داشته باشم، به نام مفید باشد. الآن دانشگاه مفید هم به همین مناسبت نامگذاری شده است.