گزارش هفتگی تا ۱۰ بهمن ماه
ادامه طرحهای “تقریباً دورقمی”، “اشکال هندسی و تقارن” و ” نور و ساعت”
🌎📐دنیای ریاضی:
با یادآوری داستان اسنیچهای باستاره و اسنیچهای بیستاره، طی سوالهایی در مورد داستان گفتوگو کردیم و قرار شد بچهها خلاصهی داستان را در قالب کاربرگ خلاصهنویسی در خانه بنویسند و با خود به مدرسه بیاورند.
در ادامه با توجه به دستگاهی که در داستان وجود داشت وارد مبحث ماشینهای ورودی و خروجی در ریاضی شدیم، با نمایش تصویر ماشینهای ورودی و خروجی و اعداد ورودی و خروجی، از بچهها خواستیم که فکر کنند و عملیاتهای ریاضی آنان را کشف کنند و به گفتوگو پرداختیم.
در آخر کاربرگهای مربوط به ماشینهای ورودی و خروجی را به بچهها دادیم تا با توجه به عملیات آنها اعداد ورودی یا خروجی را کشف کنند و یا خودشان یک ماشین ورودی-خروجی طراحی کنند.
کتاب اسم من مثلث را با بچهها شنیدیم و سپس به آنها شکلهای کاغذی رنگی مربع و مثلث و دایره در اندازههای مختلف دادیم تا به صورت کلاسی کلاژ درست کنند و به دیوار کلاس نصب کردیم.
با کشیدن جدول (kwl) چی میدانم؟، میخواهم چه یاد بگیرم؟ و چه یاد گرفتم؟ روی تخته دربارهی تقارن باهم گفتوگو کردیم و دانستهها و سوالات بچهها دربارهی تقارن را در ستونهای مربوطه نوشتیم. قرار است در انتهای طرح یادگیری ستون سوم را هم پر کنیم…
در فعالیتی دیگر ابتدا دربارهی تعریف پاره خط با بچه ها گفتوگو کردیم و سپس کاربرگی به آنها دادیم که با خطکش ۱۰ پاره خط روی آن بکشند و مثلثهای ایجاد شده را رنگ آمیزی کنند و بعد قیچی کردند و بر اساس ویژگیهای ظاهری مثلثها آنها را دستهبندی کنند.
📖📝سواد آموزی و نور و ساعت:
کتاب داستان خرگوش سیاه را خواندیم و سپس بچهها به کامل کردن داستان داخل کاربرگ مشغول شدند.
داستان تصویری چراغقوه را با بچهها خواندیم و از آنها خواستیم که با دقت بیشتری به تصاویر نگاه کنند.
سپس کاربرگ مربوط به سوالات چهارگانه را انجام دادیم.
🧪🧑🏻🔬در جستجوی علم:
پس از انجام آزمایش سایه در آزمایشگاه و بررسی سایهی اجسام مختلف در اتاق تاریک با استفاده از یک چشمهی نور، از بچهها خواستیم کاربرگ مربوط به ثبت گزارش آزمایش را کامل کنند و ویژگیهای سایهی اجسام مختلف را در کاربرگ ثبت کنند. همچنین به تغییر اندازهی سایه با تغییر فاصلهی چشمهی نور از جسم توجه کردیم و گزارش ان را ثبت کردیم.
در جلسهای دیگر در کلاس به جمعبندی آزمایش پرداختیم و دلیل تفاوت سایهها را بررسی کردیم، بچهها با کمک چراغ قوه اجسام داخل کلاس را آزمایش کردند و اجسام کدر و شفاف و ویژگیهای آنها بیان شد.
🖍️فعالیتهای منتخب هفته🌟
داستان تصویری چراغقوه: کتابهای تصویری بدون متن نوشتاری فرصتیست تا با ورق زدن آن و دیدن تصاویر، اتفاقات داستان را حدس بزنیم و با تخیل خود و دنبال کردن نشانهها در مورد آنها گفتوگو کنیم، متن تولید کنیم و کنار هم لذت ببریم.
📚کتابهای هفته:
🐰خرگوش سیاه
🔺🔻اسم من مثلث
✨اسنیچهای با ستاره و اسنیچهای بی ستاره
🔦چراغ قوه